Позволете на вашия домашен любимец да се научи да обича своите кучешки снежни ботуши

П

Много собственици на домашни любимци биха казали, че накарането на кучетата им да носят кучешки снежни ботуши е огромен проблем. Това факт ли е или мит? Ако е факт, тогава защо други кучета могат да носят ботуши без никакви проблеми? Знаете какво е само въпрос на дисциплина и обучение. Точно като нас, първият път, когато носим нещо, което не сме свикнали да носим, ​​се чувстваме неспокойни, неудобни и ставаме много самосъзнателни. Точно като тях, те не са свикнали да носят кучешки ботуши и за сняг. Но ако накарате кучето си да носи толкова често, колкото можете, то ще свикне с него. И вече няма да е проблем.

Ето няколко начина да го направите. Първо трябва да имате кучешките ботуши, идеални за размера на вашия домашен любимец, и второ, трябва да имате търпение и трябва да разберете, че не можем да направим тази трансформация за една нощ. Трябва да сме в най-добрия дух, доколкото е възможно, защото може да се откажете в тренировъчния процес. За да започнете, трябва да имате добро местоположение. Но бих предложил местоположението да е във вашата къща, място, където вашият домашен любимец се чувства комфортно. Нека кучето е в седнало положение, докато обувате ботуша на една от лапите му и след това се отдалечавате от кучето си.

Помолете кучето си да се приближи до вас. И ако вашият домашен любимец го направи, преместете домашния си любимец да седне и поставете другия ботуш от противоположната страна. Уверете се, че правите същото, докато не сложите снежните ботуши на кучето на четирите лапи. Помолете го отново да върви до вас, но само в случай, че вашият домашен любимец не се движи. Пригответе храна, която вашият домашен любимец харесва най-много и можете да я използвате като стръв, за да се приближи до вас. Правете го много пъти, така вашият домашен любимец ще забрави, че го носи. Просто повторете процеса на обучение и преди да сте се усетили, кучето ви вече е удобно да го носи.

Практиката прави перфектно, това обикновено казват, но аз ще кажа, че постоянната практика прави съвършенство. Да обучите домашния си любимец как да обича кучешките си ботуши за сняг не е трудно нещо, просто въпрос на постоянство и упорита работа.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta