Обувка за крака за зимен ентусиаст

О

Зимата е грандиозно време от годината. От кучешка шейна до снегоходки и ски бягане до моторни шейни или просто къмпинг в гората, това е време, когато можете да изживеете тихия, спокоен свят на бялото. Въпреки това, преди да планирате пътуване или спорт през зимата, трябва да сте готови да се изправите пред опасностите от това ледниково време. Зимните дейности могат да бъдат опасни и това се усложнява допълнително от времето, в което се извършват. Ако не сте подготвени за опасностите с подходящия вид зимна екипировка, може да сте изложени на риск от измръзване и хипотермия, най-честите заплахи за вашето здраве от зимните дейности.

Така че става наложително за зимния авантюрист на открито да познава по-фините точки на зимната екипировка. Например зимни обувки. Туристи с раници, риболовци или къмпингуващи, изложени на лед, сняг и вода, могат да се насладят на спорта си без страх от замръзнали пръсти, ако са оборудвани правилно с подходящата екипировка за крака за зимата. Облеклото за крака, което ще изберете, естествено ще зависи от дейността, в която участвате, както и от температурата, в която очаквате да бъдете. Зависи и от вида среда, пред която ще се сблъскате, напр. дали ще бъде мокра, снежна или леден? Например, различни видове обувки се препоръчват за ски бягане и снегоходки.

За първото ще ви трябва ботуш, който осигурява опора на глезена. Може също да имате нужда от ски над ботуша, за да придадете на добавената изолация над ски обувките. За снегоходки или туризъм в снега обикновените ботуши за раница просто не са достатъчно добри. Те просто не са в състояние да осигурят необходимата скорост на мъртвия въздух. Има няколко варианта за ботуши. Сред тях са:

Изолирани ботуши – Обикновено наричани “Мики Маус” или “М&М” ботуши, те първоначално са били предназначени за използване в Корейската война. Те са проектирани да осигурят непроницаем щит срещу вода и екстремни студове. Интериорът, облицован с вълна, и няколко слоя гума служат като изолация. Най-отличителните им характеристики са техният гигантски размер и чисто бял цвят. Ботушите са в състояние да предотвратят измръзване дори при -20 или -30 градуса по Фаренхайт (-29 до -34 по Целзий); тънък слой въздух, задържан между два слоя гума, действа като мощен изолатор. Вече се предлагат в черен цвят, с клапани за налягане, специални влагоотвеждащи облицовки и рейтинги до невероятните –60 градуса по Фаренхайт (-51 по Целзий). Можете да ги закупите в магазините за излишни армии, което е предпочитано пред съвременните копия.

Планински ботуши – Пластмасови ботуши за планински черупки [http://www.winter-gear-online.info/easy-snowboarding.htm] имат вълнена или изолирана от пяна вътрешна обувка. Те са много топли и могат лесно да се използват със ски връзки, деки и обувки за демонстрация.

Муклукс – Муклуците са вид обувки [http://www.winter-gear-online.info/skiing-photos.htm] първоначално направени от атабасканите и ескимосите, за да поддържат краката си топли и сухи през зимата. Това са мокасини от едно парче, които достигат до коляното и са подплатени с филц и вълна. Въпреки това, тъй като не са водоустойчиви, те се използват най-добре в сухи, студени зимни условия. Могат лесно да се използват с връзки за снегоходки и на ски за бягане със специални връзки, както и с панти за дести.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta